Erik och Elin Blomqvist valde att drop in-döpa sin son Vilgot i Sofia Albertina kyrka. Foto: Andreas Irebring

Här håller kyrkan i Landskrona drop in-dop i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Till följd av corona har många familjer varit tvungna att ställa in sina planerade dop. På lördagen höll därför Sofia Albertina kyrkan i Landskrona sina kyrkdörrar öppna för drop-in dop.

– Vårt dop blev försenat och så såg vi att det fanns en möjlighet för vår son att döpas idag. Då tog vi den. Vi tycker det är jätteskönt att komma hit idag och få det gjort utan att behöva samla en massa människor, säger Elin Blomqvist.

Har ni hunnit ändra er kring namnet?

Coronavirus i Skåne

– Nej, namnet var bestämt från början, säger Elin Blomqvist.

Pappa Erik Blomqvist flikar in:

– Vi har hållit kvar vid namnet. Du ska heta Vilgot

Ändrade doprutiner

Rutinerna för drop-in dopet har ändrats en aning för att få proceduren att flyta på. Samtidigt och till följd av corona är det inte lika mycket släkt på plats i kyrkan under dopen som det brukar vara. Även prästerna har fått ändra en del av sina rutiner.

– Som präst kommer jag inte att lyfta barnen utan jag kommer att ta vatten på huvudet på barnet så att man kan hålla en bra distans, säger prästen Per Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet