E6 har varit stängd vid trafikplats Alnarp. Foto: Mikael Nilsson

E6 öppnar tidigare än planerat

Uppdaterad
Publicerad

Sedan den 11 oktober har E6 varit avstängd vid Alnarp. Tanken var att den skulle vara stängd i två veckor och öppna natten till söndag. Men arbetet har gått snabbare är planerat och vägen öppnar på torsdag kväll.

Trafikverket förklarar det tidigare öppnandet med bra planering, bra väderlek och en fungerande omledning av trafiken.

– Varje enskilt moment har gått enligt plan och sammantaget har inget oförutsett inträffat som påverkat bygget, säger Jens-Peter Eisenschmidt, projektledare för Lund-Arlöv, Fyra spår i ett pressmeddelande.

Trafikplats Alnarp, norr om Malmö, har krävt omfattande arbeten när järnvägen grävts ner sex meter för att minska bullret och spårområdet breddas från nuvarande två till fyra spår. Den nya motorvägsbron har byggts i tre delar; en del för de tillfälliga spåren, en för de fyra nya spåren och en bro över avfartsrampen. Under bygget har vägen varit stängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.