Det är på de blå linjerna som förvaltningen i Kristianstad vill att staketet höjs med ytterligare 80 cm. Foto: Kristianstad kommun

Efter olyckan: Skolan vidtar ytterligare åtgärder

Uppdaterad
Publicerad

Tågolyckan där en 4-årig pojke omkom efter att ha kommit ut på tågspåret i fredags har lett till att barn- och utbildningsförvaltningen begär ytterligare staket runt skolan i närheten av där olyckan inträffade.

En liten pojke kom ut på tågspåret i fredags och omkom efter att ha blivit påkörd av ett tåg. Olyckan skedde intill en skola som höll på att byggas om.

Vid olyckstillfället saknades ungefär två meter av staketet mot järnvägen. En polisutredning har nu inletts för att reda ut vem som hade ansvar för stängslet och varför det fanns ett hål i det.

Kommunen och Trafikverket hade kännedom om hålet innan olyckan inträffade, vilket mailkonversation mellan Trafikverket och kommunen visar.

Nu har barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad begärt förstärkning av skyddsstängslet runt skolan. Det handlar om undanskymda platser runt skolgården där det redan finns ett 1,2 meter högt stängsel.

Begäran har skickats till tekniska förvaltningen i Kristianstad.

– Vi ville göra personalen och eleverna trygga i den situation som är nu efter olyckan, så att vi får bättre säkerhet runt skolan. Och då har vi begärt att staketet på vissa platser ska höjas till två meter, säger Pelle Berg, projektledare inom förvaltningen.

Skolan kommer att öppnas till höstterminen.

– Efter olyckan ville vi bidra, och då kände vi att detta var det vi kunde göra, säger Pelle Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.