Trots att socialtjänsten larmats flera gånger om att något inte stod rätt till i familjen gjordes inget. Nu ska Eslövs kommun granskas efter att en flicka blivit förgiftad med ättika. Foto: Johan Nilsson/TT

Eslöv granskas efter fall med flicka som förgiftades av ättika

Publicerad

När den då sexåriga flickan dök upp på barnakuten i Lund natten till julafton förra året var hon iskall och med en magsäck förstörd av ättika. Nu inleder Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) en tillsyn av Eslövs kommun, rapporterar P4 Malmöhus.

Ivo ska särskilt undersöka hur kommunens socialnämnd tagit sig an orosanmälan, skyddsbedömning, förhandsbedömning och utredning av barnärende, rapporterar radion.

En tidigare granskning av HD och Sydsvenskan har visat att inget hände trots att socialtjänsten larmats flera gånger om att något inte stod rätt till i familjen. Flera olika samhällsinstanser och en privatperson ska vid minst fyra tillfällen ha slagit larm till socialtjänsten i den skånska kommunen och bara dagar innan flickan togs till sjukhuset hamnade anteckningar om flickans fall i ett postfack i Eslövs kommunhus.

I en tidigare kommentar till TT har Jörgen Larsson, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen uppgett att kontakt funnits mellan skola och föräldrar, trots att flickan hölls hemma.

– Vi har gjort allt vi kan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.