Brödbullar fyllda med vassa föremål har återigen lagts ut på olika platser i Malmö. Foto: Alexandra Alvlilja

Flera nya anmälningar om preparerade bullar i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in fler anmälningar i helgen om preparerade bullar. Den här gången rör det sig bland annat om 16 bullar med rakblad som hittats på två ställen i Malmö.

De har varit något av en följetong – bullarna som som preparerats för att skada hundar och som hittats på olika ställen i Malmö. Och efter helgen har polisen fått in ytterligare fel anmälningar.

– När det gäller två av dem så vet vi inte om det rör sig om nåt som är preparerat. I det ena fallet är det rå kyckling som hittats i en hundrastgård och i det andra pasta med köttfärssås som hittats utanför en restaurang. Där vet vi inte om det funnits något farligt, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Ingen logik

I de andra tre fallen är det ingen tvekan. Tio bullar med rakblad har hittats i Slottsparken, sex bullar med rakblad i Teaterparken och en bulle med spikar i ett skogsområde i Bunkeflo.

Anmälningarna fortsätter alltså att komma in, men det är svårt för polisen att hitta gärningsmannen.

– Jag tror inte det går att hitta nån logik i det här. Det handlar förmodligen om inte helt friska personer som gör det här, säger Nils Norling.

Brist på spår

En sak som bidrar till att fallet är svårt att lösa är bristen på spår.

– Vi har skickat bullar på analys, men fått svaret att det inte går att hitta några spår på vare sig bröd eller det som lagts i, säger Nils Norling.

– Det rör sig både om hemgjorda bullar och om färdigköpt bröd och köttprodukter som preparerats. Så vi ser inte riktigt något mönster.

Bullarna har också hittats på flera ställen i stan.

– Man kan säga att det varit en tonvikt på parker. Vi har också haft över tid vissa kluster till exempel vid Folkets Park och vid Möllevången och Köpenhamnsvägen.

”Ring direkt”

Polisen har fått in tips, inte minst sedan fallet var med i tv-programmet Efterlyst i förra veckan.

– Vi har fått in information som vi kan jobba vidare med, men inget som lett oss till en gärningsperson, säger Nils Norling.

Han uppmanar Malmöborna att hålla ögonen öppna och vara vaksamma.

– Ser man någon som släpper något på marken, ring 112 direkt. Det är förmodligen det enda sättet för oss att hitta den eller de som gör det här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.