• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Brödbullar fyllda med vassa föremål har återigen lagts ut på olika platser i Malmö. Foto: Alexandra Alvlilja

Nya fynd av brödbitar med vassa föremål i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades två gånger under tisdagsmorgonen om nya brödbitar med vassa föremål utplacerade vid en hundrastgård mitt emot S:t Knuts torg samt på Nydalavägen i Malmö.

Den första uppringaren som larmade polisen vid 8-tiden på tisdagsmorgonen hade själv avlägsnat brödbitarna från S:t Knuts torg. Polispatrull har varit på platsen och även talat med uppringaren.

Knappt två timmar senare får polisen in ett nytt samtal från en hundägare som påträffat en eller flera bullar med vassa föremål nu på Nydalavägen i Malmö.

Den här gången hade ägarens hund ätit av bullarna och åkt med hunden till veterinär för kontroll. Polis har talat med den drabbade.

Ännu ingen gripen

– Våra utredare får nu titta på hur vi kan gå vidare med de här händelserna, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Skåne.

En anmälan om förgöring har upprättats.

Utlagda brödbullar med glas och andra vassa föremål har varit ett återkommande problem under det senaste året runt om i Malmö. Polisen har ännu inte kunnat gripa någon misstänkt.

I februari träffade SVT Edith Glader med hunden Bailey och Betty Sjölund Granberg med hunden Doris:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundattackerna i Malmö

Mer i ämnet