Arkivbild. Brödbullar fyllda med vassa föremål hittade i februari i Malmö. Foto: Alexandra Alvlilja

Tre nya fall av glasbröd i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under vintern har någon placerat ut bröd med inbakade glasbitar runt om i Malmö, av allt att döma i  syfte att skada hundar som äter av bröden.

På torsdagen anmäldes ännu ett fall – veckans tredje.

Det var vid 14-tiden på torsdagen som kvinnan rastade sin hund på en gård på Bodekullsgatan i Malmö och märkte att den åt något, vilket Kvällsposten var först att berätta om.

– Hunden får tag på en liten bulle som kvinnan får ut ur munnen på hunden och den innehåller en glasbit, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson, till SVT Skåne.

Inget tyder på att hunden kommit till skada.

– Inte vad det framkommer i anmälan utan vad jag förstår har hon fått ut den innan hunden har hunnit tugga eller svälja, säger Jimmy Modin.

Tre glasfynd under senaste veckan

Händelsen är inte den första under veckan.

– Den senaste veckan har vi fått in tre anmälningar, säger Jimmy Modin.

I måndags morse hittades två bullar med glas på Torekovsgatan. I onsdags, även då på morgonen, hittade en anmälare tre bullar med inbakat glas vid en hundrastgård på Uddeholmsgatan.

De tre platserna ligger i närheten av varandra.

– Vi har fått in många anmälningar och utredningen är prioriterad, man jobbar med det, säger Jimmy Modin.

Malmö stad har satt in tillsyn och extra städning av hundrastgårdar i staden och uppmanar alla hundägare att vara observanta.

 SVT Nyheter Skåne har tidigare träffat hundägaren Sebastian Lamberth som hittade en bulle med krossat glas när han var ute med sin valp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hundattackerna i Malmö

Mer i ämnet