Daniel Bevreus har valt att anmäla alla konstaterade fall av coronaviruset hos personalen till arbetsmiljöverket. Camilla Anagrius som är sjuksköterska på äldreboendet ser bara positivt på det. Foto: Ebba Torstensson/SVT

All smitta på äldreboendet anmäls

Uppdaterad
Publicerad

Av de 169 anmälningar angående corona som skickats till Arbetsmiljöverket i Skåne har fem kommit från ett äldreboende i Staffanstorp. Det handlar om personal som testats positivt för covid-19.

– Anledningen att vi anmäler är att vi vill göra det tryggt för personalen, säger Daniel Bevreus, verksamhetschef på Sockerstans äldreboende i Staffanstorp

Det första fallet av smitta bland personalen konstaterades i början av juli. Det fick Daniel Bevreus att omedelbart avbryta semestern för att lösa den problematik som äldreboendet nu ställdes inför. Bland annat anmälde han till Arbetsmiljöverket.

– När personal har blivit utsatt för eller exponerats av risk för smitta har vi anmält det till myndigheten, säger Bevreus.

”Ser positivt på det”

Camilla Anagrius som är sjuksköterska på äldreboendet kände svaga symptom efter sin semester och valde att testa sig. Det visade sig då att hon fått covid-19. Hon tycker att det känns tryggt att hennes sjukdomsfall anmälts till Arbetsmiljöverket.

– Jag ser positivt på det. Om jag blir långtidssjukskriven kan det utgå försäkring som täcker inkomstbortfall, säger hon.

Allt i Skåne anmäls inte

I Skåne har inte alla konstaterade fall av coronaviruset hos personal inom vården anmälts till Arbetsmiljöverket men för Daniel Bevreus var det självklart.

– Det är för personalens trygghet, helt klart. Så de känner sig trygga att arbeta här och om det skulle vara något de utsätts för här på arbetsplatsen så får de det stöd och den hjälp de behöver, säger Daniel Bevreus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.