I videon kan du höra vad Hörby Bruks vd Göran Sjöberg anser om hur kommunen sätter Hörby på kartan – och hur han ser på att byta namn på företaget. Foto: Bernard Mikulic

Efter turbulensen: Företagare i Hörby rädda att varumärket skadas

Publicerad

Hörby Bruk har produktion i Hörby och är mest känt för sina skottkärror och barngungor. Nu höjer vd Göran Sjöberg tonen mot kommunen. Han menar att den senaste tiden turbulens påverkar företaget negativt.

Företaget Hörby Bruk fyller hundra år 2020 och har 40 anställda. Hösten 2020 märker vd Göran Sjöberg att namnet Hörby har fått sig en törn.

– Vi spenderar varje dag med att försöka bygga varumärket Hörby och då vill inte vi ha en kommun som den senaste månaden har gjort sitt bästa för att förstöra det namnet och varumärket.

Det gungar i Hörby

Nakenbadande chefer, arbetsmiljökritik, chefsuppror och förbud mot prideflaggor har satt Hörby på kartan i år. Och för ett företag med namnet Hörby i varumärket har detta varit en nackdel, menar Hörby Bruks vd.

– När vi har suttit i förhandlingar med kunder, leverantörer eller andra sammanhang så får vi det till oss hela tiden att ”hur är det i Hörby nuförtiden?”. Och därför är det viktigt att Hörby får en positiv klang och just nu är det inte så. Det är respektlöst mot kommunens invånare och näringsidkare att hålla på på det här viset, säger Göran Sjöberg.

Kommunalrådet beklagar

Kommunstyrelsens ondförande Cecilia Bladh in Zito (SD) beklagar den senaste tidens turbulens.

– Jag förstår att allt som händer i Hörby påverkar invånarna och näringslivet i Hörby och jag tycker det är ytterst tråkigt. Saker som har hänt måste få ta sin tid och vi har utredningar på gång.

Nu hoppas Göran Sjöberg, vd på Hörby Bruk, på bättring.

– Nu hoppas jag att de verkigen ser till att ta rätt beslut och gör rätt från början.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.