Arkivbild. Brödbullar fyllda med vassa föremål hittade i februari i Malmö. Foto: Alexandra Alvlilja

Ny attack mot hundar i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsmorgonen upptäckte en djurägare att någon lagt ut små bröd preparerade med glaskross längs hela Hantverkaregatan i centrala Malmö. Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen försök till förgöring.

Strax innan sju på fredagsmorgonen gick Alexandra Alvlilja sin vanliga morgonpromenad med sin hund Panda. På Hantverkaregatan upptäckte hon det som kommit att bli många hundägares stora fasa.

– Jag såg något litet som såg ut som en gnocci ungefär. Jag tänkte först att här har någon spillt mat. Men sen kopplade jag ganska snabbt, det här hade man ju läst om. Så jag öppnade en och visst låg det en glasbit där. Jag plockade 25 stycken, de låg längs hela gatan. Jag ville inte att några djur skulle komma till skada, säger Alexandra Alvlilja.

Hundbullarna i Malmö

Upptäckten spreds snabbt i sociala medier där hundägare uppmanar varandra att vara uppmärksamma efter den senaste tidens försök till att skada hundar.

Material från övervakningskamera gås igenom

Så sent som i torsdags upptäcktes att någon lagt ut kycklingklubbor preparerade med spik vid Sevedsplan. Enligt polisen har man även där inlett en förundersökning men under rubriceringen djurplågeri. En rubricering som kan indikera att brottet är fullbordat och att djur har kommit till skada.

– Vid Sevedsplan finns det övervakningskameror så där finns en möjlighet att det finns något att gå på utredningsmässigt. Det rör sig om ett spann på 14-timmar som nu måste gås igenom, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisregion Syd.

Förra veckan träffade vi hundägaren Sebastian Lamberth som hittade en bulle med krossat glas när han var ute med sin valp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet