Kingsley Sarfo fick sparken av MFF efter våldtäksdomen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fotbollsspelaren Kingsley Sarfo utreds på nytt för tidigare våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att fotbollsspelaren Kingsley Sarfo utreddes för våldtäkt mot en 14-årig flicka kom det fram uppgifter om att han skulle ha haft sex med ytterligare en minderåriga flicka. Men bevisen för det fallet räckte inte och utredningen lades ner. Men nu tas de upp igen efter ett program i TV4.

Det var sommaren 2018 som fotbollsspelaren Kingsley Sarfo dömdes till två år och åtta månaders fängelse, samt tio års utvisning, för våldtäkt mot barn. Han ska under 2016 och 2017 haft sex med en 14-årig flicka.

Tingsrätten kom också fram till att Kingsley Sarfo var fullt medveten om att flickan bara var 14 år, eftersom detta fanns med i deras chattkonversationer.

Hovrätten fastställde senare domen.

Utvisning stoppades – Sarfo begärde resning

Efter avtjänat straff skulle Kingsley Sarfo utvisas – men den stoppades i november efter att ett nytt födelsecertifikat dök upp som enligt uppgift ska visa att flickan inte varit 14 utan 15 år gammal vid de tillfällen som ligger till grund för domen.

En åklagare utreder nu våldtäkten mot 14-åringen på nytt.

Men Kingsley Sarfo utreds samtidigt också för andra sexualbrott, rapporterar Sydsvenskan.

Var häktad för ytterligare fall av våldtäkt mot barn – utredning tas upp på nytt

Det handlar om de tidigare misstankarna gällande våldtäkt mot en 12-årig flicka som ska ha skett under tiden han spelade i IK Sirius 2016. De misstankarna lades ner av åklagare i brist på bevis, men har nu alltså återupptagits.

Detta efter att TV4:s Kalla fakta sände ett program om vad Siriusklubben kände till om Kingsley Sarfos liv utanför planen.

Efter programmet har åklagaren beslutat att återuppta utredningen gällande den 12-åriga flickan.

– Den förundersökningen har återupptagits och handläggs i Stockholm, säger kammaråklagare Cindy Costéus till Sydsvenskan.

I tingsrätten tog man upp fallet med den 12-åriga flickan som bevis för att Kingsley Sarfo haft tidigare kontakter med barn, men han dömdes endast för fallet med 14-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.