Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nima Gholam Ali Pour (SD) från Nydala i Malmö hade inte räknat med att komma in i riksdagen. Foto: Gunilla Fritze

Nima Gholam Ali Pour (SD): ”Min fru väckte mig och sa att jag kommit in i riksdagen”

Uppdaterad
Publicerad

När sverigedemokraten Nima Gholam Ali Pour kandiderade till riksdagen och hamnade på 61:a plats på Malmös lista trodde han knappast att han skulle flytta till Stockholm efter valet.

– Jag blev smått chockad när min fru väckte mig och berättade det, säger han.

Sverigedemokraterna i Malmö fick två platser i riksdagen. Nima Gholam Ali Pour var på 61:a plats och kom in i riksdagen.

Hur gick det till?

– Vi har det här systemet med rikslista med 60 personer som vi räknar med ska komma in. Vi andra står på lokala riksdagslistor som jag gör i Malmö.

Det finns många som kandiderar till en riksdagsplats på lokala listor runt om i landet. Varför det blev just Nima som knep en av dem vet han inte.

Även plats i kommunfullmäktige

När den nya riksdagen öppnar kommer Sverigedemokraterna att ha 73 platser. En av dem ska Nima Gholam Ali Pour från stadsdelen Nydala i Malmö sitta på. Han har även fått en plats i Malmös kommunfullmäktige, men tror inte han mäktar med båda uppdragen.

– Jag räknar med att få åka till Stockholm och jag vill arbeta med trygghetsfrågor, skolpolitiska frågor och integration. Jag vill verkligen inte att människor ska leva i kulturellt utanförskap som många gör i Malmö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Skåne

Mer i ämnet