Foto: Mergim Sylejmani/SVT

Grannarna: ”Känns helt overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Villaområdet där den döda familjen i Bjärred hittades beskrivs som lugnt av grannarna. – Det känns overkligt att något sånt här ska hända här, säger en person till SVT Nyheter Skåne.

Stämingen är väldigt dämpad i Bjärred enligt SVT Nyheter Skånes reporter på plats onsdag förmiddag. I huset där familjen bodde är alla gardinerna fördragna men julstjärnorna hänger i de flesta fönstren. Trädgården är prydlig.

Då och då går en granne förbi i regnet, men av respekt inför vad som har hänt vill nästan ingen uttala sig. Men en och annan förbipasserande vill prata.

Döda familjen i Bjärred

– Vad vet man egentligen om vad som händer innanför husets fyra väggar, säger en granne.

Polisen: Gärningspersonen fanns i villan

Men frågorna till vår reporter är många. ”Vad har polisen sagt? Vad är det som har hänt?”.

Det var vid 15-tiden på tisdagen som fyra döda personer, varav två barn, hittades i en villa i Bjärred utanför Lund.

– Vi fick larmet genom att en person inte dök upp på sitt jobb. När polisen kom till den saknade personens bostad i Bjärred så fann man fyra döda kroppar, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen, region Syd till Sveriges Radio.

Enligt polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford kunde polisen snabbt konstatera att den misstänkte gärningspersonen fanns i villan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Döda familjen i Bjärred

Mer i ämnet