Foto: Emil Langvad/TT

Kvinna knivhöggs till döds i Lund

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern blev attackerad av en knivbeväpnad man i ett parkeringshus i centrala Lund. Kvinnan avled senare på sjukhus av sina skador.

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 15.30 på tisdagseftermiddagen av en privatperson. Hen hade nyss blivit vittne till delar av ett knivdåd i ett parkeringshus på Staffans gränd vid Katedralskolan i centrala Lund. När polisen anlände till platsen konstaterades knivskärningen.

En kvinna fördes omgående med ambulans till Skånes Universitetssjukhus i Lund.

Mord i P-hus

– Kvinnan avlider senare på sjukhuset och anhöriga har underrättats, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid Skånepolisen.

Knivmannen krockade med buss

Den misstänkta gärningsmannen, som är i 40-årsåldern, flydde från platsen i en bil. Polisen inledde en intensiv jakt efter honom där flertalet patruller och hundar deltog.

På länsväg 108 utanför Lund, i riktning mot Staffanstorp, försökte mannen på en omkörning men krockade då med en mötande buss.

Först efter olyckan gjorde polisen kopplingen att det var den misstänkta knivmannen.

– Det framstod ganska snabbt att det var den misstänkta gärningsmannen. Han fördes med ambulans till sjukhuset i Lund, där han greps och är under bevakning, säger Stephan Söderholm.

Varken polisen eller Region Skåne vill kommentera mannens skadeläge.

Bussen ska ha varit tom vid tillfället och busschauffören ska enligt polisen inte ha blivit skadad.

Vägen fick stängas av i båda riktningarna eftersom polisen genomförde en teknisk undersökning. Först klockan 19 öppnades vägen för trafikanter.

Mord eller dråp

Polisen rubricerar händelsen som mord alternativt dråp.

– Vi har tekniker på plats och håller på att utreda händelsen. Det är väldigt viktigt att få fram alla detaljer om vad som har hänt, hur det har hänt och varför. Det är mycket som ska göras, säger Stephan Söderholm.

Han bekräftar uppgiften om att de har en relation till varandra, men vilken sorts relation vill polisen inte gå in på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i P-hus

Mer i ämnet