Göran Roos hamnade i diket på grund av det svåra snöovädret. Foto: SVT/Per Lärka

Gymnasieläraren Göran hamnade i diket: ”Skulle inte ha gett mig ut”

Uppdaterad
Publicerad

Vädret fortsätter att ställa till det för skånska bilister. Göran Roos missade vägmarkeringarna på grund av snön – och fastnade i diket.

– Jag skulle inte ha gett mig ut i morse. Man är för plikttrogen, säger gymnasieläraren som suttit tre timmar i sin bil mellan Tomelilla och Sjöbo.

När SVT Nyheter Skåne träffade honom på onsdagsförmiddagen vid sin bil var det en timme kvar tills att bärgaren skulle komma.

Snöovädret i Skåne 27-28 februari

– Jag såg inte vägstolparna, säger han och skakar på huvudet, säger Göran Roos.

Gymnasieläraren var bara en av många skåningar som drabbades av snöovädret under onsdagen. Elvis och hans pappa drabbade av snöstormen när de skulle köra hem från badhuset i Tomelilla.

– Bilen stannade tre gånger. Det tog en timme att köra 400 meter. Då tog vi oss till Tomelilla kommun som sa att vi kunde sova på folkhögskolan, säger Elvis, 11 år.

– Det var spännande, säger Elvis som inte vet om de kan köra hem till Östra Vemmerlöv under onsdagen.

Elvis och hans pappa drabbades av snöstormen. Foto: SVT/Per Lärka

Trafikverket avråder privatpersoner från att ge sig ut på vägarna i de drabbade områdena om det inte är absolut nödvändigt.  Väglaget är minst sagt svårt på sina håll.

– Det är ju fortsatt besvärligt väglag och väder. Det snöar och blåser så det är stor risk för snödrev. Även om våra entreprenörer kör så är det stor risk att det blir problem under dagen, säger Marita Vedin på Trafikverket.

Lars Johansson. Foto: SVT Per Lärka

Lars Johansson satt bakom ratten i en av bilarna som blev påkörda i Tomelilla på tisdagskvällen. Släpet till en långtradare träffade Lars bil.

– Hade inte han som körde lastbilen väjt och kört ner i diket hade jag inte stått här idag, säger Lars Johansson.

Han sov över hos bekanta i Tomelilla och hoppas hitta någon som kan skjutsa honom till Ystad eftersom det inte går några bussar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöovädret i Skåne 27-28 februari

Mer i ämnet