Mohamed Akrim kör coronapatienter över hela Skåne och försöker får patienterna att må lite bättre under färden. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Han kör coronapatienter över hela Skåne – och försöker muntra upp dem

Publicerad

Mohamed Akrim i Kristianstad kör inte längre färdtjänst. Sedan i mars fungerar hans bil istället som transport för covid-19-patienter.

Från ett sjukhus till ett annat. Från sjukhus till bostaden. Eller från bostaden till ett sjukhus. Mohamed Akrim kör över hela Skåne med covid-19-patienter i bilen, något som Kb Mosaik var först att rapportera om.

– Ingen som inte har bekräftad covid-19 får åka i min bil, säger Mohamed Akrim till SVT Nyheter Skåne.

Coronavirus i Skåne

”Spritar, spritar, spritar”

Förut körde han färdtjänst. Nu är Mohamed Akrims bil ett av fem fordon i Skåne som bara kör covid-19-patienter.

Ibland kör Akrim två patienter om dagen. Ibland tolv eller fler. Bilen är specialutrustad med massvis av desinfektion och skyddskläder.

– Jag spritar, spritar, spritar. Jag måste sprita hela bilen mellan varje patient.

”Många behöver skratta”

Mohamed Akrim tycker om sitt jobb.

– Det är ett viktigt jobb. Det finns många människor som behöver hjälp – och många människor behöver prata och skratta, säger Mohamed Akrim.

I videoklippet berättar Mohamed Akrim om hur han försöker muntra coronapatienterna under färden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet