Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Axel Eriksson får sin första vaccinspruta av distriktssköterska Fia Jakobsson. Det är vårdcentralerna som åker ut på skolorna och sköter vaccineringen. Foto: Linda EkströmVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här vaccineras 12-åringar på Genarps skola

Uppdaterad
Publicerad

På Genarps skola fick runt 100 elever sin första vaccinationsspruta mot covid-19 under måndagen. Skolan är bland de första ut att erbjuda vaccin för 12-15-åringar under skoltid.

Det har varit snabba ryck för att få ihop skolvaccineringen i länets grundsskolor. För en vecka sen gick informationen ut och sedan dess har skolor arbetat med att få ut samtyckesblanketter som ska skrivas under av barnets båda föräldrar.

För vissa skolor har det gått enklare än för andra. Genarps skola är bland de första ut att erbjuda vaccinering av de som är mellan 12 och 15 år.

Majoriteten tackar ja till vaccin

– Det har varit väldigt smidigt för oss. I vissa fall har ena föräldern befunnit sig på annan ort eller utomlands men då har man kunnat maila in sin bekräftelse till oss, säger Katja Vinulv som är rektor på Genarps skola.

– Majoriteten av de som får vaccineras i dag kommer att göra det, säger hon.

I klippet får du träffa några nervösa grundskoleelever när de vaccineras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet