16-åriga Hilda Vilbern tycker det är viktigt att försöka få folk att stanna på landsbygden. Foto: Alice Mutambala/SVT

Hilda, 16, sommarjobbar som landsbygdsinfluerare

Uppdaterad
Publicerad

Sju ungdomar i sju skånska kommuner. Under en sommar ska de visa upp hur livet som ung på landsbygden kan vara. Hilda Vilbern i Eslöv är en av dem.

Från juni till augusti ska sju ungdomar bosatta på den skånska landsbygden skildra sin vardag i sociala medier.  

– Det kan vara allt möjligt. Jag kan vara med vänner eller ute hos fåren, säger Hilda Vilbern, en av ungdomarna som ska sommarjobba som landsbygdsinfluerare. 

Hilda Vilbern bor på en gård utanför Eslöv. Därifrån ser hon hur många människor i hennes omgivning drar sig mot städerna. 

- Allt händer ofta i stan och många vill vara där det händer. Men jag tycker det är bra att försöka få folk att stanna på landsbygden. Man kan göra det roligare än vad man tror, säger Hilda Vilbern. 

Belyser livet som ung på landet

Varvat med ungdomarnas skildring av deras liv får de utbildning i sociala medier av etablerade influencers.  

– Det långsiktiga syftet med projektet är att främja ungdomars möjlighet till delaktighet och att lyfta fram landsbygden som en attraktiv plats att bo på för unga människor, säger Jennifer Cronborn, en av projektledarna på Mittskåne Utveckling som driver projektet med unga landsbygdsinfluerare.  

Titta på videon ovan för att se landsbygdsinfluerare Hilda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.