En man döms till livstids fängelse för mord på en 32-årig kvinna. Hennes kropp hittades i Bökeberg i Svedala förra året. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna hittades mördad i en grop – make döms till livstids fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Maken döms till livstid fängelse för mordet på den 32-åriga kvinna som hittades död i Bökeberg i Svedala förra året.

Mannen, som är i 50-årsåldern, har erkänt att det var han som grävde ner kroppen. Han erkände i polisförhör att han dödat henne men har sedan tagit tillbaka de uppgifterna och nekat till brott.

– Det här är en indikator på att man ser allvarligt på den här typen av grova brott mot anhörig, säger kammaråklagare Kristina Amilon, som är nöjd med domen.

Inte klargjort hur kvinnan dog

Utredningen har inte säkert kunnat visa på vilket sätt kvinnan dog men det finns omständigheter som gör att tingsrätten kom fram till att han ska dömas till livstids fängelse. Det handlar exempelvis om att mannen har dödat sin fru eftersom hon ville skiljas. Han har grävt ner kvinnan för att försvåra upptäckt och han har placerat hennes väska och telefon på en plats, nämligen i Ystad.

Frias från barnfridsbrott

Fembarnsmamman anmäldes försvunnen den 24 september förra året och misstankar riktades nästan omedelbart mot hennes make.

Enligt åklagaren har sonen hört delar av brottet och därför var mannen åtalad för grovt barnfridsbrott. Men mannen frias från detta brott, eftersom det inte bedöms som säkert att barnet bevittnade mordet.

– Jag får fundera på hur jag ska hantera det, kommenterar Kristina Amilon.

Utvisas på livstid

Maken utvisas nu på livstid.

– Det hade jag yrkat på och det följer på den grova brottslighet han är dömd för, säger kammaråklagare Kristina Amilon.

Han döms även för en tidigare misshandel av hustrun. Han ska också betala skadestånd till den mördade kvinnans barn och mamma.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En 32-årig kvinna i Malmö försvann – efter stort pådrag hittades hon död två månader senare Foto: ur förundersökningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.