Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Kristina Amilon är säker på att det ska bli en fällande dom. Foto: Johan Nilsson/TT

Man åtalas för mord efter uppmärksammat försvinnande

Uppdaterad
Publicerad

I höstas försvann en 32-årig kvinna från Malmöstadsdelen Oxie och hittades två månader senare död i en skog i Svedala. Nu åtalas hennes man för mordet.

Sökinsatsen efter kvinnan fick stor uppmärksamhet i september och mannen i 50-årsåldern häktades tidigt misstänkt för människorov.

När polisen efter att ha lagt ned sökinsatsen sedan hittade kvinnan i Bökeberg i Svedala erkände mannen att han hade orsakat kvinnnans död men nekade till mord, enligt försvarsadvokat Carl Hofvendahl.

Nu åtalas mannen för mord.

– Jag menar att jag kommer kunna visa att han har uppsåtligen dödat henne, säger åklagare Kristina Amilon

Ansökt om skilsmässa

Innan mordet begicks hade kvinnan anmält sin make för misshandel och olaga hot. Hon hade också ansökt om skilsmässa och att mannen skulle få kontaktförbud – men ansökan om kontaktförbud avslogs. Det ska också enligt åklagare vara motivet till händelsen.

– Det här är två personer som tidigare levt tillsammans och man har barn. Kvinnan ville lämna mannen och har också gjort så och det var något som han inte var nöjd med.

Vittnesförhör och tekniska bevis

Bevisningen i rättegången kommer dels att bestå av vittnesförhör med personer som känt och träffat mannen och kvinnan i anslutning till händelsen men också teknisk bevisning från NFC (Nationellt forensiskt centrum).

– Där har vi kunnat bevisa att gärningsmannen har den avlidna kvinnans blod på kläder och skor, säger åklagare Kristina Amilon.

Så här rapporterade SVT när kvinnan hittades i höstas:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.