Peter Madsens ubåt UC3 Nautilus. Foto: Johan Nilsson/TT

Ingen ny undersökning av ubåten

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen ny undersökning av Peter Madsens ubåt, som han hade krävt. Domstolen i Köpenhamn avslår hans begäran, skriver Ekstra Bladet.

Kravet om en ny polisundersökning av ubåten framfördes i slutet av den första rättegångsdagen om mordet på den svenska journalisten Kim Wall.

Peter Madsen, som är åtalad för att ha mördat Wall ombord på ubåten, hävdar att hon dog genom en olycka. Åklagare Jakob Buch-Jepsen har avfärdat olycksteorin med hänvisning till tidigare tekniska undersökningar och resultatet av den rättsmedicinska undersökningen.

Mordet på Kim Wall

Under rättegången sade Madsen att han begick några misstag under ubåtsfärden, vilket resulterade i att det skapades ett undertryck ombord och att giftiga gaser därmed bildades. Enligt Madsens berättelse befann han sig då ovanpå ubåten och Kim Wall inuti.

Rättegången fortsätter under nästa vecka med fortsatta förhör med Peter Madsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet