Anna-Maria Nildén, projektledare för Sommarlov, är glad över att kunna möta barnen i rutan varje dag under sommaren. Foto: Johan Dernelius/SVT

Ingen publik i årets Sommarlov

Uppdaterad
Publicerad

Årets Sommarlov kommer att spelas in utan publik, berättar produktionsteamet bakom SVT Malmös omtyckta barnprogram. Det kommer fortfarande att sändas varje dag på tv och online från Beijers park.

– Vi är glada att ändå kunna möta barnen i rutan hela sommaren, säger projektledare Anna-Maria Nildén.

Årets säsong av det populära barnprogrammet Sommarlov kommer att spelas in utan publik.

– Vi är så klart ledsna att inte kunna möta barnen på plats men nu är ju situationen som den är, säger projektledare Anna-Maria Nildén.

Coronavirus i Skåne

I sedvanlig ordning kommer SVT dock att sända programmet både på tv och online varje dag från Beijers park. Förutom avsaknaden av publik kommer tittarna att kunna känna igen upplägg, programledare och karaktärer, enligt produktionsteamet.

– Även om detta är en förändring så är det mesta sig likt och det kan vara ganska skönt i en orolig tid – då är ändå Sommarlov en trygg punkt, säger Markus Granseth, en av programledarna i Sommarlov.

Beslutet att spela in programmet utan publik kan komma att ändras om restriktioner och rekommendationer ändras under den pågående pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet