Inger Angelin efter att ha fått sin första vaccindos. Foto: Ivan Loftrup-Ericson/SVT

Inger i Höör har fått vänta nästan en månad på vaccin: ”Nu är vi på G”

Uppdaterad
Publicerad

Nästan en månad efter vaccinet mot covid-19 rullades ut i Skåne finns det fortfarande äldreboenden som inte kunnat ge den första dosen.

Höör är bland de sista kommunerna att börja vaccinera. Inger Angelin, på boendet Skogsgläntan, är mycket nöjd att äntligen få sin spruta.

– Det känns verkligen bra. Nu är vi på G, säger Inger Angelin, 78, efter att hon fått en första vaccindos mot covid-19.

Vaccineringen i Skåne påbörjades 27 december i fjol i Helsingborg, men ännu återstår äldreboenden som inte har kommit igång med att ge en första dos. En vecka senare än utlovat kunde personal och boende på äldreboendet Skogsgläntan få sina sprutor.

Coronavirus i Skåne

– Det är klart att vi hade velat hamna längre fram i kön, men vi är ändå glada att vi har fått det nu, säger Kerstin Sanfridsson, enhetschef på Skogsgläntan.

”Idag är dagen D”

I början av nästa vecka ska boende och personal vid samtliga boenden i Skåne ha erbjudits en första dos, uppger Region Skåne. Och vad gäller den andra dosen har man i Höör inte fått några besked att den leveransen ska bli försenad.

– Vi hoppas att det flyter på som det är tänkt, säger Kerstin Sanfridsson, enhetschef på boendet Skogsgläntan.

Trots förseningen är Inger Angelin nöjd och ser fram emot att snart få träffa barn och barnbarn.

– Idag är dagen D, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet