SVT:s mediedirektör Jan Helin var med under Sverige möts i Malmö. Foto: SVT/Bernard Mikulic

Jan Helin: ”Fascinerande att höra de omodererade samtalen”

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har genom SVT:s sajt träffat en annan person som tycker annorlunda. Under lördagen satt de och debatterade om olika ämnen i Glasklart i Malmö. SVT:s mediedirektör Jan Helin berättar att det har lett till spännande och fascinerande samtal.

I SVT-satsningen Sverige möts i Malmö har har flera personer träffats under lördagen för att debattera om ämnen som de tycker helt olika om.

– Bara det har ett stort egenvärde idag och det är någonting spännande i det, säger Jan Helin.

Sverige möts

Viktiga frågor

Han berättar att det här formatet utvecklar journalistiken.

– Vi lär oss och förstår vår programutveckling för att hitta nya spännande format; debattformat där människor ska prata om det de gör i dag. Det handlar om viktiga frågor som man tycker helt olika om.

Väldigt bra samtal

– Jag har hunnit lyssna runt och det är helt fascinerande att höra de här samtalen som är omodererade. Nu hör man på både energinivån i diskussionen att det är väldigt bra samtal. Det är kul.

Fotnot: Sverige möts är ett projekt som SVT driver under hösten som gör det möjligt för människor med olika åsikter att mötas och diskutera engagerande samhällsfrågor. Syftet är att folk ska träffas och diskutera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige möts

Mer i ämnet