”Kunde inte se ett mönster”

Uppdaterad
Publicerad

Fusket med statistiken på Arbetsförmedlingen i Arlöv har enligt de arbetsförmedlare som SVT Sydnytt varit i kontakt med skett systematiskt i flera år. Enligt uppgift har flera arbetsförmedlare larmat om fusket till högre chefer.

Vi träffar chefen för affärsområde södra Götaland Mattias Buvari på Arbetsförmedlingen i Malmö. Han känner till anklagelserna om fusk med statistiken.

– Det är klart att vi tog det på allvar och kikade på det, säger Mattias Buvari. Att påstå saker är en sak, men vi kunde inte se den typen av mönster.

– Sammantaget, tycker du att ni gjort tillräckligt?

– Ja, det tycker jag, svarar Mattias Buvari.

Chefen på kontoret i Arlöv har nyligen fått en ny tjänst och kommer att lämna kontoret. Enligt Mattias Buvari har det ingenting med det påstådda fusket att göra. Det handlar istället om att chefen varit elva år vid kontoret och behöver nya utmaningar.

När vi frågar om han har förtroende för chefen svarar han:

– Det är en hypotetisk fråga eftersom han ska lämna sin tjänst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sydnytt granskar Arbetsförmedlingen

Mer i ämnet