Foto: Linda Ekström / Johanna Holstein

Lundabor om storbråket: ”Det är inte klokt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett par dagar efter det storbråket i Lund är det fortfarande ett hett samtalsämne. Flera personer som SVT har varit i kontakt är förvånade att den här typen av bråk kunde hända i Lund. Polisen uppgav på torsdagseftermiddagen att man fortfarande inte har gripit någon för inblandning i händelserna.

Det första bråket blossade upp i stadsdelen Linero, det andra på en uteservering vid Lunds central och det sista med ett 50-tal personer inblandade inträffade utanför sjukhuset.

– Det var lite oväntat därför att man är trygg i sin stad, säger lundabon Gunilla Cruce till SVT Nyheter Skåne.

Storbråket i Lund

Lizette Nilsson bor i Kävlinge och även där gjorde polisen insatser efter bråket.

– Det var lite obehagligt, när vi kom hem var det fullt med poliser utanför vårt hus.

Fortfarande ingen gripen

På torsdagen meddelade polisen att man fortfarande inte har gripit någon efter bråket. Man har inte heller dragit några nya slutsatser i utredningen, uppger Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund.

– Man jobbar med filmmaterialet och det har hållits ett stort antal vittnesförhör som vi fortsätter med. Vi har inga nya frihetsberövade i nuläget, säger han.

”Är inte orolig”

På en av restaurangerna i närheten av centralen skedde berättar ägaren att det varit färre gäster de senaste dagarna. Men på en av uteserveringarna precis brevid sitter tre studenter. Även de är förvånade över händelsen, men känner sig inte rädda.

– Jag älskar Lund och jag är inte orolig här, säger Jakob Kveder.

Se filmen från storbråket i Lund i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbråket i Lund

Mer i ämnet