Foto: Johan Dernelius

Mammor vill manifestera mot våldet

Uppdaterad
Publicerad

När Mariam Bagher hörde talas om den skjutna mamman i Malmö blev hon både arg och ledsen. I frustration skapade hon gruppen ”Mammaupproret” och planerar redan en manifestation mot det grova våldet.

Reaktionerna efter måndagens mord på småbarnsmamman är många. På ett dygn samlade gruppen ”Mammaupproret” på sociala medier över 700 medlemmar.

– Ett barn kommer nu att växa upp utan sin mamma på grund av det grova våldet. Mitt mammahjärta brister när jag tänker på det, säger Mariam Bagher som startade gruppen ”Mammaupproret”.

Mordet på Karolin Hakim

Antalet medlemmar stiger i rask takt och trots att gruppen precis är nystartad planerar de redan en manifestation mot det grova våldet.

– Vi har lämnat in ansökan om att få ha en manifestation inom kort på Gustav Adolfs torg i Malmö, berättar Sandra Lundin som anslutit sig i gruppen.

Hör mer om Mammaupproret och deras kamp mot våldet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet