Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marua Ajouz kropp hittades i april 2017 i samband med ett grävarbete på en arbetsplats i Nordanå i Staffanstorps kommun. Arkivbild. Foto: TT/Privat

Man anhållen för styckmord på 18-åriga Marua Ajouz

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för det uppmärksammade mordet på Marua Ajouz i Malmö för 20 år sedan.

– Jag har anhållit en person som på sannolika skäl är misstänkt för mord den 20-21 december 2002. Det är en person som förekommit i utredningen tidigare, säger åklagare Tomas Olvmyr till SVT Nyheter Skåne.

18-åriga Maruas Ajouz huvud hittades i Bokskogen utanför Malmö 2003. Resten av kroppen hittades när en grävmaskin utförde arbete i Nordanå 2017. Sedan dess har utredningen gått in i ett nytt skede eftersom det fanns mycket teknisk bevisning i samband med fyndet.

Mordet på Marua
Polisen spärrade av området där kvinnans kropp hittades för drygt fem år sedan och gjorde undersökningar på plats. Arkivbild. Foto: Emil Langvad/TT

Nya vittnesuppgifter

Enligt åklagaren har man också nya vittnesuppgifter.

– Det är både muntlig och annan bevisning, säger Tomas Olvmyr.

Maruas dåvarande pojkvän var länge misstänkt för mordet. Om det är han som återigen har anhållits, vill åklagaren inte bekräfta.

Sydsvenskan var först med att berätta om att en person gripits misstänkt för styckmordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Marua

Mer i ämnet