Foto: TT

MFF: ”Civilklädda poliser förvärrade situationen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter MFF:s match mot AIK i måndags kväll bröt ett bråk ut på Ståplatstorget. Enligt Malmö FF ska delar av de civilklädda poliserna uppträtt aggressivt.

”Efter att i princip alla åskådare lämnat Stadion efter hemmamatchen uppstår ett mindre bråk mellan två MFF-supportrar på Supportertorget bakom ståplats. Den uppkomna situationen löstes av personal från Malmö FF och de ordningsvakter som är på plats på ett lugnt sätt. När civilklädd och uniformerad polis ansluter till Supportertorget förvärrar delar av de civilklädda poliserna situationen genom att uppträda aggressivt mot MFF-personal och supportrar.” skriver Malmö FF på sin hemsida idag.

Klubben skriver även att de ser allvarligt på händelsen. En person som är anställd av MFF ska ha behandlats våldsamt och utan respekt.

MFF har haft ett första möte med polisen där de framfört sina synpunkter och visat filmmaterialet som tydligt visar vad som hände.

Klubben har också träffat MFF Support, som uppmanat vittnen att skicka in bilder och filmer från bråket. Under fredagen gick även MFF Support ut med ett uttalande på sin hemsida där de skriver att de är mycket kritiska till polisens insats. Alla vittnesmål som inkommit till föreningen har lämnats över till MFF.

Polisen utreder händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.