Polisens pressinformatör Ewa-Gun Westford. Foto: Emil Langvad/TT

Polisen efter bråket: Vi har fått filmerna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kan komma att anmälas efter bråket som bröt ut efter MFF:s match i måndags kväll.

– Vi har nu haft möte med MFF, och det är möjligt att det kommer att bli polisanmälningar. Det grundar jag på det mötet som vi hade igår, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör på polisen.

Det var i tisdags som MFF Support gick ut med en uppmaning i sociala medier, om att de ville få in bilder och klipp från ”de som utsattes eller bevittnade polisens övervåld” när ett bråk bröt ut på Ståplatstorget på Swedbank stadion efter matchen.

I onsdags lade MFF Support ut ytterligare en uppmaning där de tackade för filmer som de fått in, och att de ville ha fler vittnesmål. SVT Nyheter har sökt föreningen, men de vill fortfarande inte uttala sig om händelsen.

– Det blev ett bråk. Jag vet inte om bråket startade mellan supportrar och att det sedan eskalerade, och vad det var för bild som vi fick när vi agerade, säger Ewa-Gun Westford.

Händelsen har inte polisanmälts

På avdelningen för särskilda utredningar, där anmälningar mot polisen utreds, berättar man på torsdagsmorgonen att man fortfarande inte fått in några anmälningar efter bråket i måndags kväll.

– Kommer de in så ska vi hantera dem enligt det regelverk som finns. Sedan finns det lite frågetecken kring den situation som uppstod, vi kommer fortsätta det här arbetet och ska träffas med MFF igen. Vi har material som vi ska gå igenom, det är både filmer och möten med de som kommenderade polisen den kvällen, säger Ewa-Gun Westford.

Men handlar det om övervåld från polisens sida?

– Det finns ju ett antal påståenden om vad det är som skett, men vi väntar på de anmälningar som eventuellt kommer in, säger Ewa-Gun Westford.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.