Foto: Emil Langvad / TT

Misstänks ha jagat och knivdödat frun med morakniv

Uppdaterad
Publicerad

Han misstänks ha knivhuggit sin fru till döds i ett parkeringsgarage i Lund. Enligt åtalet jagade 43-åringen frun och knivhögg henne flera gånger på överkroppen med en morakniv.

Enligt stämningsansökan ska ha sedan ha lämnat henne en stund, för att sedan återkomma och skära henne över halsen med kniven.

Vittnen som åklagaren kallat ska bland annat berätta om parets relation och om hur rädd frun varit för 43-åringen den sista tiden före mordet.

Mord i P-hus

Det ska också finnas en övervakningsfilm från parkeringshuset som visar dödsmisshandeln.

Även försök till mord

En man som försökt hjälpa kvinnan vid attacken och avbryta dödsmisshandeln råkade också ut för 43-åringen. Han ska ha sprungit efter mannen och försökt hugga honom med kniven.

Enligt åklagaren var det bara tack vare att mannen lyckats kasta sig genom ett utrymme mellan två våningsplan och på så sätt lyckats undvika 43-åringens attack som brottet inte kunde fullbordas.

Begär syn

Åklagaren begär också att det ska hållas en syn på platsen, det vill säga att rättens ledamöter ska lämna rättssalen och besöka brottsplatsen.

Hon vill att bilen ska ställas upp på samma sätt som den stod vid mordtillfället för att rätten ska få möjlighet att själva bedöma avstånd och övriga förhållanden inne i parkeringshuset.

Det handlar också om att visa flyktvägen för mannen som försökte stoppa angreppet och som själv blev angripen av 43-åringen.

Nedlagda fall tas upp igen

De fyra misshandelsfall som tidigare lagts ner tas återigen upp i åtalet.

Det gäller en kväll den 10 april då han ska ha misshandlat frun, sonen och svärföräldrarna.

Sonen och svärföräldrarna har fått motta slag i ansiktet och frun ska han ha dragit ner på golvet så hon slagit i huvudet.

Dramatisk jakt

På vägen mot Staffanstorp efter det misstänkta mordet frontalkrockade 43-åringen med en buss då han flydde från mordplatsen.

I samband med att han jagades av polis skulle han göra en omkörning och krockade då med bussen som inte hade några passagerare vid tillfället.

Mannen låg sedan nedsövd på sjukhus då han häktades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i P-hus

Mer i ämnet