Foto: SVT

Misstänkt bomb exploderade i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt bomb har exploderat i en lägenhet på Kantatgatan i området Lindängen i Malmö. Explosionen var så kraftig att fönsterkarmen blåstes ut.

Enligt polisen var det någon form av misstänkt sprängladdning som kastades mot lägenheten.

– Det har skett en sprängning. Vi fick in en del samtal från boende runtomkring vid 02-tiden i natt. När vi kom dit kunde vi konstatera att någon kastat någonting mot fönstret men tack och lov kom ingen person till skada, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl på Region Syd till SVT Nyheter.

– Det är ingenting som tyder på att det är en handgranat utan det är snarare så att det är en större fyrverkeripjäs som man ibland smäller på fotbollsmatcher, säger Mats Attin, inre befäl på polisen i Malmö.

Ingen person kom till skada

I lägenheten fanns tre barn och en vuxen som nu har tagits om hand av polisen. Explosionen orsakade materiella skador men familjen ska ha klarat sig undan fysiska skador.

– Vi har inte kunnat prata med familjen som var chockade. Det blev prioritering på evakuering och annat boende för barnen, så där är vi just nu, säger Mats Attin.

Det är avspärrningar på platsen och just nu pågår så kallad inre spaning för att se om det finns någon hotbild mot människorna som bor i bostaden, enligt polisen.

Ingen är ännu gripen.

Det har skett flera explosioner i Malmö den senaste veckan. Tisdagen 25 juli inträffade en kraftig explosion i ett flerfamiljshus, på natten mot fredagen 28 juli var det en kraftig explosion i ett parkeringsgarage på Rosengård och under natten mot söndagen 30 juli fick polisen larm om en bilbomb på Ramels väg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.