Polisen på brottsplatsen. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt för mord på Lindängen begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man begärs häktad misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord på den 24-årige man som sköts till döds i förra veckan på Lindängsplan i Malmö.

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas i Malmö tingsrätt imorgon onsdag. Mannen misstänks på sannolika skäl till brottet, vilket är den högre misstankegraden.

Den misstänkta mannen anhölls under lördagen. Den 24-årige mannen som sköts till döds var känd av polisen sedan tidigare efter att ha dömts till fängelse för flera brott.

Våldet i Malmö

Enligt uppgifter till SVT Nyheter har händelsen samband med trippelmordet som skedde på Drottninggatan i Malmö förra måndagen.

De släppta är fortfarande misstänkta

Kammaråklagare Elena Severin vill inte kommentera häktningsskälen, på sannolika skäl alternativt skälig misstanke till mord alternativt medhjälp till mord.

– Det är min bedömning, mer vill jag inte säga.

Misstankarna mot de tre män som anhölls i fredags, misstänkta för inblandning i mordet, men som senare släpptes, kvarstår dock.

– Det är oförändrat läge, svarar Elena Severin kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet