Foto: Johan Nilsson/TT

Ribersborgsmordet: Misstänkt kvar i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-årige man som häktades i mitten av september och sedan omhäktades den 27 september misstänkt för medhjälp till mordet på Karolin Hakim, omhäktades av Malmö tingsrätt på tisdagen.

Det är andra gången som mannen omhäktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord samt medhjälp till grovt vapenbrott.

Misstankarna rör mordet på 31-åriga Karolin Hakim, som sköts ihjäl på öppen gata med sitt barn i famnen den 26 augusti tidigare i år i stadsdelen Ribergsborg i Malmö.

Mordet på Karolin Hakim

Mordförsöket gäller hennes pojkvän, som enligt uppgifter till polisen ska ha varit den egentliga måltavlan.

Det grova vapenbrottet ska ha skett på Stadiongatan, där den brinnande bil som misstänks vara flyktbilen, anträffades en kort tid efter mordet.

– Tingsrätten har medgivit att mannen får hållas häktad i ytterligare två veckor. Han är på sannolika skäl fortsatt misstänkt i utredningen, säger kammaråklagare Pär Andersson, till SVT Nyheter Skåne, på tisdagen.

Senast den 29 oktober måste åklagaren väcka åtal eller begära ytterligare omhäktning av mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet