Åklagaren vill att den man som misstänks för explosionerna på en skola i Hässleholm ska sitta häktad i ytterligare 14 dagar. Foto: Mikael Nilsson

21-åring misstänkt för skolexplosioner i Hässleholm omhäktas

Publicerad

Åklagaren begär att den 21-åring som misstänks för explosionerna på en skola i Hässleholm ska sitta häktad i ytterligare 14 dagar.

Mannen som greps på Hässleholms tekniska skola i samband med explosionerna, har suttit häktad sedan den 22 december misstänkt på sannolika skäl för allmänfarlig ödeläggelse. Under fredagen gick häktningstiden ut och åklagare Pernilla Tallinger har lämnat in en begäran om omhäktning.

– Jag har bett om ytterligare 14 dagars häktning för åtalsväckande eftersom förundersökningen inte är färdig än, säger hon.

21-åringens advokat Torgny Dahlberg säger till tidningen Norra Skåne att hans klient kommer medge förlängningen vilket betyder att det inte behövs någon ny häktingsförhandling under dagen.

Explosioner på skola i Hässleholm – 21-åring greps på plats Foto: Johan Nilsson/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion på skola i Hässleholm

Mer i ämnet