Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mordet begicks inne i en husbil, därefter dumpades vapnet i en damm. Foto: Polisen

Mordet i Höör: Så fick polisen fast dömde gärningsmannen

Uppdaterad
Publicerad

Från första dagen fattade polisen misstankar kring den 27-åriga man som nu är dömd för att ha mördat 18-åriga Elin Klinteberg i Höör i mars 2021. Så här gick det till när de fick fast honom.

Dag 1

Redan på eftermiddagen den första dagen av sökandet åker en polispatrull hem till mannen och knackar på efter tips om 18-åringen ska ha befunnit sig där natten hon försvann.

Mannen frågar genast om de hittat 18-åringen. Han säger att han mår dåligt över att han inte hittat henne och berättar att han själv varit ute och letat under dagen och ska ut igen på kvällen.

Patrullen uppfattar mannen som orolig och beskriver hur han svettas i panna.

I det första nedtecknade förhöret senare samma kväll säger mannen inte mycket. Han berättar att de varit i hans husbil och druckit sprit. Hon gick hem klockan två och så visar han två sms han skickat till henne dagen efter och inte fått några svar på.

Foto: Polisens förundersökning

Redan här börjar polisen misstänka att det finns saker som mannen inte berättar. Ett av sms:en är skickade redan klockan åtta på morgonen efter att de enligt hans utsago varit uppe till två på natten och druckit sprit.

Dag 2

Dagen efter åker polisen ännu en gång hem till mannen och denna gång har de med sig en specialsökhund.

Det tar inte lång tid för hunden att hitta blodspår på en skottkärra i trädgården. Sedan går det snabbt. Mannen grips misstänkt för människorov och sätts i en polisbil. Polisen säger att det är läge att berätta vad han vet för att de ändå kommer att få reda på det under utredningen – då bryter mannen ihop och erkänner.

Han berättar att de spelat ett sällskapsspel i hans husbil, börjat bråka och att han börjat slå 18-åringen. Efter att ha slagit henne med nävarna börjar han slå med en hammare och inser till slut att han har dödat henne.

Foto: Polisens förundersökning

Han berättar också direkt efter erkännandet var på gården han gömt hennes kropp och att han kastat hennes kläder och hammaren i en damm som ligger vid järnvägsspåret i Tjuvaröd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet i Höör

Mer i ämnet