Foto: Andreas Holm

Ny brand på boendet i Snårestad

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen brann det på ett boende för nyanlända i Snårestad, utanför Ystad. Enligt polisen rör det sig om en ny brand och inte en gammal som har blossat upp. Branden misstänks vara anlagd.

Det brann kraftigt på boendet för nyanlända på onsdagskvällen. Byggnaden totalförstördes i branden, som misstänks vara anlagd. De boende, totalt 35 personer, evakuerades då till annat boende i Ystads kommun.

På midsommaraftonskvällen började det brinna på nytt på boendet.

– Det brinner i samma byggnad fast på en annan del av längan. Med största sannolikhet rör det sig om en ny brand och inte en gammal som har blossat upp igen, säger Calle Persson, pressinformatör hos Skånepolisen.

Räddningstjänsten är på plats för att släcka elden.

– Vi har tre patruller på plats för att bistå räddningstjänsten med avspärrning så att de får utrymme för att arbeta, säger Calle Persson.

Bil sågs lämna platsen

SVT Nyheters fotograf på plats, Andreas Holm, har pratat med fastighetsägaren.

– Han berättade att vittnen berättat för honom att de sett en bil lämna platsen. Han sa också att de inte har varit någon bevakning av byggnaden.

– Vi misstänker att branden är anlagd. Det går inte att utesluta om det är samma gärningsman som ligger bakom denna branden som den i onsdags, berättar Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Enligt räddningstjänsten har det börjat brinna på flera ställen samtidigt vilket stärker misstanken om att branden är anlagd.

Foto: Andreas Holm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.