Ljus och blommor vid minnesplatsen på Sergels väg på Ribersborg i Malmö där Karolin Hakim sköts till döds. Foto: TT/Johan Nilsson

Teckningar del i jakten på Karolins mördare

Uppdaterad
Publicerad
En man har anhållits misstänkt för inblandning i mordet på Karolin Hakim den 26 augusti. En viktigt del i mordutredningen är teckningar som tagits fram med hjälp av vittnesmål.

Mannen anhölls och tilldelades offentlig försvarare under tisdagen, vilket Sydvenskan var först med att rapportera. Enligt tidningen är mannen misstänkt för medhjälp till mord.

Mannen har tilldelats försvarsadvokaten Jesper Montan. Även han bekräftar att personen är anhållen.

– Jag kan inte lämna några kommentarer i det ärendet, men det stämmer att min klient blivit anhållen i det målet, säger Jesper Montan.

Montan vill inte kommentera vad hans klient misstänks för.

SVT har sökt polis och kammaråklagare Anna Palmqvist, men utan resultat.

Polisen har ett ovanligt stort antal vittnesmål till mordet. Polisen har med hjälp av vittnesmål tagit fram teckningar i jakten på gärningsmännen, enligt säkra uppgifter till SVT. Om teckningarna bidragit till gripandet är oklart.

En 19-åring har redan suttit anhållen

Samma dag som mordet skedde anhölls en annan man i 19-årsåldern för inblandning i mordet. Mannen anhölls för att den misstänka flyktbilen var skriven på honom.

– Både jag och min klient är besvikna, men vi är övertygade om att han kommer släppas så snart alla utredningstekniska åtgärder är vidtagna, sa mannens försvarare Therese Ståhlnacke, till SVT Nyheter.

Men den 5 september släpptes mannen men är fortfarande aktuell i utredningen.

– Han är inte misstänkt gärningsman, han är inte misstänkt skytt och inte misstänkt för att ha varit på platsen. Hans eventuella inblandning är fortfarande inte klarlagd till fullo, säger Anna Palmqvist till TT.

Senast på fredag måste åklagaren lämna in en häktningsframställan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet