Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nya bränder i Lund – förskola nerbrunnen

Nya bränder i Lund – förskola nerbrunnen

Uppdaterad
Publicerad
Under natten brann det i en förskola och i ett sophus i Lund. Den senaste tiden har staden råkat ut för flera anlagda bränder.

Strax efter midnatt larmades räddningstjänsten till en Montessoriförskola på Kaprifolievägen i Lund. Skolan hade brann kraftigt och rök syntes från långt håll. Räddningstjänsten var på plats med flera enheter. Skolan har nu brunnit ner och polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Förskolan är totalskadad och vi är kvar på platsen med flera patruller, säger polisens presstalsperson Evelina Olsson vid 9-tiden på torsdagsmorgonen.

Polisen väntar nu på att brandhärden ska svalna så pass att en teknisk undersökning är möjlig att genomföra.

Brand i soprum

Med några få minuters mellanrum inträffade även en annan brand under nattten. Den här gången var det ett soprum på Norra kyrkogården, som ligger i närheten av förskolan.

– Soprummet är helt urbrunnet och det blev väldigt rökigt även upp på omkringliggande loftgångar, säger Evelina Olsson.

Branden i soprummet rubriceras som skadegörelse genom brand.

Tittar på samband

Polisen tittar nu närmre på om det kan finnas ett samband inte bara mellan nattens två bränder men även mellan många bränder som drabbat lund den senaste tiden. Bland annat i Hemvärnsgården och i flera skolor brunnit och alla bränderna tros vara anlagda.

– Självklart tittar vi på samband med andra bränder där det inte finns en naturlig förklaring till att det brinner, Evelina Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränderna i Lund

Mer i ämnet