Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roisin Kenny samlade ihop sammanlagt 26 hundbullar med metall i på tisdagsmorgonen. Foto: Firas Razak/Privat

Hon hittade nya ”hundbullar” med metall i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har åter igen fått in larm om utlagda brödbullar med metall i Malmö. Den här gången gjordes fynden på Lugna gatan i centrala stan.

– Det känns jätteläskigt, säger Roisin Kenny som hittade bullarna när hon var ute med sin hund.

Roisin Kenny var på morgonpromenad med sin italienska vattenhund Maggan när hon såg bullarna.

– Jag gick i gångtunneln vid stadshuset och då såg jag dem. Jag hittade bullar för ett par år sedan också, så jag förstod direkt vad det handlade om, säger hon.

Hundbullarna i Malmö

Totalt 20-tal bullar

Roisin krossade en bulle med foten och såg metallbiten inuti. Hon bad en förbipasserande hålla Maggan medan hon samlade ihop bullarna, totalt rörde det sig om ett drygt 20-tal.

– Min hund hade lätt kunnat äta dem. Jag tror hon fick i sig en bulle för några år sedan. Jag såg krossat glas i hennes bajs, men hon skadades inte.

Flyttade från stan

Roisin säger att de farliga bullarna är en ständig oro.

– Ett tag flyttade jag från Malmö och bodde i Höör istället. Bullarna var en bidragande orsak. Jag var trött på att vara orolig varje gång jag var ute med hunden.

”Var observanta”

När polis kom till platsen hittades ytterligare fem bullar som togs i beslag.

Polisen varnar nu för att det kan finnas fler och uppmanar djurägare att vara observanta. Precis som tidigare rubriceras det hela som förgöringsbrott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brödbullar med bland annat glassplitter har lagts ut i Malmö de senaste åren. I videon får du en sammanfattning kring vad som hänt. Foto: Alexandra Alvlilja

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet