Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dokumentärserien ”Peter Mangs – en seriemördares hemlighet” har premiär den 1 februari på Viaplay och TV3 Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Nya uppgifter i dokumentär: Peter Mangs kan ha begått mord i USA

Uppdaterad
Publicerad

Seriemördaren Peter Mangs dömdes för två mord och fyra mordförsök i Malmö. Kan han ha fler mord på sitt samvete? Det tror grävande journalisten John Mork ligger bakom gjort dokumentärserien ”Peter Mangs – en seriemördares hemlighet”.

– Under fem år har jag lärt mig mycket om Peters värld. Vad som formade honom och vad som drev honom till att mörda. Det är mörkt och tungt att ta in, säger John Mork i ett pressmeddelande.

Två olösta mord i USA

Peter Mangs är en skicklig musiker och genom en psykolog, som regelbundet träffade Mangs i häktet, har John Mork fått ta del av låt han skrivit med titeln “Under The Radar”. Där misstänks Mangs ha dolt ledtrådar till två olösta mord i Florida.

Rättegången mot Mangs

Med hjälp av musiker försöker John Mork i serien tyda Peter Mangs koder i texten. Han gör också en resa i USA i Mangs spår och får assistans av lokala utredare.

– Om du frågar min familj skulle de säga att den här utredningen förändrat mig som person. För att komma in i Peters huvud har jag behövt hantera mina egna mörka sidor och det är inte lätt, säger John Mork.

Livstid för två mord

Peter Mangs dömdes i tingsrätten 2012 till livstid för två mord och fyra mordförsök, och hovrätten fastställde domen året därpå. Samtidigt har det funnits misstankar om att han varit inblandad i ytterligare brott.

SVT Nyheter har sökt Peter Mangs för en kommentar.

”Peter Mangs – en seriemördares hemlighet” har premiär den 1 februari på Viaplay och TV3.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon sammanfattar vi turerna kring Peter Mangs på 60 sekunder. Foto: SVT/Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rättegången mot Mangs

Mer i ämnet