Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mötet beslutade att lämna in ett medborgarförslag att frysa politikernas arvoden. Foto: Bernard Mikulic

Fortsatta protester mot politikernas arvoden i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

En månad efter beslutet att höja Trelleborgspolitikernas arvoden så fortsätter protesterna. På lördagen var det ett nytt möte i Kulturhuset i Trelleborg. Där beslutades bland annat om ett medborgarförslag att frysa politikernas arvoden.

Det började för två veckor sedan med att förskolekocken Jessica Gren demonstrerade utanför kommunhuset i Trelleborg med ett enkelt plakat. Hon ville visa sitt missnöje med de höjda arvodena till polikerna i Trelleborg.

Idag var Jessica på plats när Kulturhuset fylldes. Det börjar likna en gräsrotsrörelse i stan.

– Jag är inte överraskad. Rättvisa är nånting som alla människor vill ha, säger initiativtagaren Jessica Gren.

– Det är en skön känsla att från att man satt förbannad själv i soffan till att känna att vi är medborgare i vår stad Trelleborg och det är vi som är uppdragsgivare till våra politiker, säger Dennis Andersson, även han initiativtagare till protesterna.

Överklagan och nytt medborgarförslag

Under lördagens möte skrev 100 personer på en överklagan om jäv till förvaltningsrätten. Anmälarna vill att domstolen ska granska om politikernas får höja sina egna arvoden.

Vi dagens möte beslutades också att lämna in ett medborgarförslag att frysa politikernas arvoden på 2018 års nivå.

En av de som kom till dagens möte var renhållningsarbetaren Christer Larsen.

– Det är inte okej att vi ska duscha kallt när jag får två procents ökning och politikerna får jättemycket. Jag har aldrig varit med om nåt liknande och jag är 63 år. Det är så dåligt tajmat så nånting måste göras, säger Christer Larsen, till SVT Nyheter Skåne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.