Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vd:n på svetsföretaget tror att mycket av de nya kunderna de fått beror på att utländsk arbetskraft inte kommit in i landet. Foto: Pär Lärka/SVT

Trelleborgsföretag fick ett lyft av pandemin

Publicerad

Många företag har gått dåligt under pandemin men vissa branscher har istället fått ett lyft och nyanställt. Ett av dem är Trelleborgsföretaget Reppu svets och montage.
– Vi har bemannat upp för att klara av att leverera, säger företagets vd Sami Järvinen.

Anledningen till att framgångarna har fortsatt för företaget tror Sami Järvinen är att företaget har haft flera långvariga projekt som har fortsatt trots corona. Men också för att de inte har haft utländsk arbetskraft som många andra inom samma bransch har.

– Process- och byggindustrin har mycket utländsk arbetskraft och de blev fast i karantän. Projekt måste drivas vidare ändå och då har vissa kunder anlitat oss som i normala fall kanske inte gjort det, förklarar Sami Järvinen, vd för Reppu svets och montage.

Ökad omsättning fortsätter

Under tio års tid har svetsföretaget ökat sin omsättning och därmed anställt fler och coronapandemin har inte satt stopp för det. Företaget har under perioden nyanställt för att utöka verksamheten till flera platser i Skåne också.

– Vi kommer öka vår omsättning i år med ungefär tio procent.

Finns det någon risk att det kommer gå dåligt för er framöver?

– Som jag har förstått det på våra kunder så är det inte fallet just nu. Men blir det långvarigt, att hjulen stannar helt, är det klart att investeringarna kommer minska även i vår bransch, säger Sami Järvinen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet