Bilderna visar hur poliser beväpnade med batong och pepparspray försöker avvärja bråket. Foto: Tobias Nilsson

Polisen efterlyser fler filmer från storbråket i Lund

Uppdaterad
Publicerad

På sin Facebooksida efterlyser nu polisen i Lund fler tips gällande bråket den 6 september. Man önskar få in fler filmer, bilder eller andra typer av uppgifter från allmänheten.

Det spelar ingen roll om bildkvaliteten är dålig, skicka in ändå – så uttrycker sig polisen i Lund i Facebookinlägget. Med hjälp av polisens teknik skulle materialet kunna bli av betydelse för utredningen även om kvaliteten inte är på topp.

Man har redan fått in en del bilder och filmer men nu hoppas polisen kunna skaka fram fler från allmänheten och på så sätt driva utredningen framåt.

”Vi har inte bråttom”

I inlägget skriver polisen att de hitintills hållit ett fyrtiotal förhör och planerar för fler. Sju anmälningar har upprättats och sträcker sig från skadegörelse till mordförsök. Men även där kan det bli fler skriver polisen:

Arbetet är tidskrävande, men i det här skedet har vi inte så bråttom, utan det viktigaste är att samla ihop tillräckligt med bevisning så att eventuella gripanden kan leda till hållbara åtal.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bilderna visar hur poliser beväpnade med batong och pepparspray försöker avvärja bråket. Foto: Tobias Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Storbråket i Lund

Mer i ämnet