Intervjun gjordes med polisens presstalesperson Ewa-gun Westford vid lunchtid under onsdagen. Foto: Johan Dernelius/SVT

Försvunnen kvinna i Höör hittad död – misstänks ha mördats

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åriga kvinna som varit försvunnen i Höör hittades vid 16-tiden död.

Vid 13-tiden anhölls en man i 25-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Det är klart att det finns någon form av bekantskap, säger polisens presstalespersonen Ewa-Gun Westford.

Den 18-åriga kvinnan som varit försvunnen sedan i tisdags natt har hittats död. Det meddelade polisen som genomfört stora sökinsatser efter att kvinnan anmälts försvunnen. En man i 25-årsåldern som inledningsvis greps är nu anhållen misstänkt för mord.

Under dagen fortsätter polisen sitt jobb på platsen för att säkra spår och inhämta bevisning.

Mordet i Höör

– Nu väntar en omfattande utredning och förhör, säger Ewa-Gun Westford.

Försvann tisdag natt

Den 18-åriga kvinnan lämnade en väns bostad i Höör vid 02-tiden natten mot tisdag.

– Hon uppgav då att hon skulle ta en kort promenad och sedan gå hem, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen.

Under onsdagsmorgonen inledde polisen en förundersökning om människorov. Rubriceringen ändrades sedan till mord och polisen meddelade att en ung man har gripits, misstänkt för inblandning.

– Nu kommer vi fortsätta med informationsinhämtning under dagen för att kunna analysera, säger Ewa-Gun Westford.

Vid lunchtid uppgav polisen att man inte hade någon klar bild över vilken relation den anhållne mannen hade till den döda kvinnan.

– Det är lite för tidigt att fastställa vad för koppling som finns mellan den misstänkta gärningsmannen och den avlidna flickan. Det är en liten ort Höör, men det är klart att det finns någon form av bekantskap.

Anhållen på sannolika skäl

Vid 13-tiden beslutade kammaråklagare Kristoffer Nordström, som är förundersökningsledare, att anhålla den gripna mannen.

”Utredningen är i sin linda och vi arbetar intensivt med sedvanliga utredningsåtgärder, såsom förhör och tekniska undersökningar”, säger han i ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten.

Tre platser har varit avspärrade

Tre platser har varit avspärrade i Höör och på en av dessa har kvinnan hittats, men polisen vill inte uppge vilken plats det rör sig om. Under torsdagskvällen kunde polisen meddela att alla avspärrningar hävts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Höör

Mer i ämnet