Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För några år sedan inträffade en drunkningsolycka i Saxtorpssjön i Kävlinge där räddningstjänsten inte kunde komma fram på grund av parkeringskaos. Foto: Julia Wiberg/SVT

Räddningstjänsten vädjar om fri väg vid Saxtorpssjön

Uppdaterad
Publicerad

Vid Saxtorpssjön i Kävlinge har det varit ett återkommande problem att bilar hindrat framkomligheten för räddningstjänsten. Nu vädjar de till badsugna gäster att tänka till kring vart man parkerar sin bil. 

Insatsledare Angelica Arnbring minns särskilt en händelse för några år sedan vid ett drunkningsolycka räddningstjänsten inte kunde komma fram längst den smala vägen ner till Saxtorpssjön.

– Det är en enorm frustration, man vet hur viktig varje sekund är, säger Angelica Ambring.

Badplatsen vid Barsebäck har liknande problem med smala vägar som leder ner mot sjön. Något som skulle kunna vara riskfullt vid en olycka.

Stenar längst vägen

Försök till att komma till bukt med problemet har gjorts vid Saxtorpssjön. Markägaren har bland annat placerat stora stenar längst vägen så att bilar inte ska kunna parkera vid vägkanten. Man har även satt upp skyltar där det är särskilt viktigt att räddningsstjänsten kan komma fram.

Angelica Arnbring upplever att det har hjälpt, men problemet kvarstår att det kan bli köbildning och trångt.

Räddningstjänsten vädjar nu till badsugna gäster ska hålla koll på de uppsatta skyltarna.

– Det kan vara en själv som drabbas nästa gång, säger Angelica Arnbring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.