Anmälningar av smitta på jobbet görs nu i allt större utsträckning av andra branschen än enbart inom vården. Foto: Johan Nilsson/TT

Region Skåne uppmanar fler att coronatesta sig

Publicerad

Region Skåne uppmanar nu fler skåningarna att testa sig för covid-19. Detta för att begränsa spridningen av mer smittsamma varianter som finns i landet.

Region Skåne uppmanar nu skåningarna att testa sig i högre utsträckning, detta skriver regionen i ett pressmeddelande.

Regionen vill att man testar sig om man varit närmare än två meter under sammanlagt 15 minuter med någon som testats positiv. Uppmaning gäller även om man inte har symtom.

Bryta smittkedjorna

Detta gäller inte längre enbart om man har smitta i sin närmaste krets, utan även om man har haft kontakt med till exempel kollegor med bekräftad smitta.

– Det är viktigt att hitta så många fall som möjligt. Att nu fler personer som varit i nära kontakt till någon med covid-19 rekommenderas att testa sig, även om man inte har symtom, är ett sätt att hitta fler smittade och tidigare bryta smittkedjor. Detta införs för att begränsa spridningen av de mer smittsamma varianter som finns i landet, säger säger Mattias Waldeck, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet