Så kan du följa valet i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Analyser, kommentarer, intervjuer och givetvis resultat. För att snabbt ge dig hela bilden av valet i ditt område den 9 september, så kommer här några tips på hur du bäst följer det tillsammans med oss på SVT Nyheter Skåne och Helsingborg.

Här på vår sajt och i vår nyhetsapp rapporterar vi direkt under hela valdagen och natten. Så här laddar du ner vår app. Vill du få de viktigaste och största valnyheterna från ditt område, välj då att prenumerera på lokala pushnotiser.

Är du osäker på vad du ska rösta? Då kan då kan göra SVT:s valkompass för kommun-, landsting- och riksdagsvalet.

Val 2018 Skåne

Rösträkningen i din kommun, i landsting eller riksdag kan du följa på SVT:s valresultat-sida som uppdateras i realtid.

Vi sänder också en valvaka med fokus på de lokala valen. Den sänds i SVT2, med start 21.40. Du kan också se sändningen direkt i appen eller på SVT play.

Måndagen efter valet så sänder dina lokala nyheter extra länge i TV-rutan med senaste nytt, resultat och analyser som vanligt klockan 07.05. Du kan alltid se sändningarna när du vill i SVT Play.

Här kan du läsa alla våra artiklar och se våra inslag om valet i Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Skåne

Mer i ämnet