Läraren Yehia Abed El Kehman och hans klass. Foto: Johanna Olofsson

Kroksbäcksskolans personal välkomnar möjlighet till hemarbete

Publicerad

I fredags beslutade grundskoleförvaltningen i Malmö att grundskolelärare kan utföra delar av sitt arbete hemifrån, för att minska smittspridningen. Undervisningen ska fortfarande ske på plats men planeringsarbetet går att göra på distans, om skoledningen tillåter det.

– Det skulle kännas skönt att kunna jobba hemifrån, det kan ju minska smittspridningen. Och jag tror att många lärare skulle känna sig tryggare med att jobba mer hemifrån, säger Yehia Abed El Kehman som är lärare på Kroksbäcksskolan i Malmö.

Yehia Abed El Kehman är lärare på Krokbäcksskolan i Malmö. Foto: Johanna Olofsson
Coronavirus i Skåne

Välkomnat beslut

Även rektorn Per Andersson välkomnar beslutet och hoppas kunna införa mer hemarbete för lärarna på Kroksbäcksskolan.

– Det stora problemet är att vi har en verksamhet som i princip ska pågå med samma kvalitet och på samma sätt som i vanliga fall. Bekymret är att hålla avstånden mellan oss.

Per Andersson är rektor på Krokbäcksskolan i Malmö. Foto: Johanna Olofsson

Tidigare har grundskolelärare i Malmö haft 35 timmars arbetsplatsförlagd tid på skolan per vecka. Nu öppnar sig möjligheten att lägga inte bara lärarnas övriga så kallade förtroendetid, utan även en del av planeringsarbetet på distans.

”Svårt att sprida ut sig”

Läraren Yehia Abed El Kehman ser fram emot att kunna utföra mer av sitt arbete hemifrån, men menar samtidigt att det stora problemet är trängseln i skolans begränsade lokaler.

– Det är svårt att följa restriktionerna på skolan. I personalrummet är vi tjugo stycken, så det är svårt att sprida ut sig. Och det är svårt att säga till elever att backa. Har man 20 elever i ett klassrum så är det omöjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet