Olagliga boenden – nu ska socialtjänsten granska bidragen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Socialförvaltningen i Malmö får nu i uppdrag att kontrollera hur många som får socialbidrag för olovliga boenden i industrifastigheter och kontor runt om i staden.

– Vi ska gå in i systemet och kolla vilka typ av boenden vi har och kolla i vilken typ av områden som det finns den här typen av boenden som ni lyft i er granskning, säger Sedat Arif (S), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö.

SVT Nyheter Skåne har i granskningen avslöjat att socialtjänsten, trots kontroller, betalat hyra för olagliga boenden i bland annat industrifastigheter och kontor.

förbjudnaadresser

– Vi ska göra vad vi kan för att säkerställa att Malmöbor inte bor i den här typen av förhållanden, säger Sedat Arif.

Det var under det senaste sammanträdet i arbetsmarknad- och socialnämnden som förvaltningen berättade att de, efter SVT:s granskning, gör en scanning för att se hur många boenden som finns som de inte känner till.

I klippet nedan ser du en sammanfattning av granskningen om de illegala boendena:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

förbjudnaadresser

Mer i ämnet